Sybilla Dekker neemt jaarrapport Nexstep in ontvangst

27-07-2023
484 keer bekeken

Nexstep is het Nationaal Platform voor Re-use en Decommissioning van olie- en gasinfrastructuur. Het jaarlijkse "Re-use & Decommissioning" rapport getiteld "Stepping up the pace" toont de versnelling van ontmantelingsactiviteiten in Nederland in 2022.

Sybilla Dekker nam op 5 juli het online rapport symbolisch in ontvangst van Thijs Starink, General Manager van Nexstep.

Naast nieuwe ontwikkelingen zoals de uitrol van windparken op zee, is er een grote opgave voor het ontmantelen en verwijderen van bestaande installaties en objecten. Voor al die activiteiten geldt dat ze in balans moeten zijn met andere gebruikers en de ecologische draagkracht van de Noordzee. In het Noordzeeakkoord zijn daar afspraken over gemaakt.

Het rapport van Nexstep concludeert dat de versnelling van ontmantelingsactiviteiten merkbaar is en kostenbesparingen oplevert, maar dat meer duidelijkheid over de toepasbaarheid van wet- en regelgeving nodig is.

Sybilla Dekker, voorzitter van het Noordzeeoverleg, benadrukte in haar speech het belang van samenwerking tussen de partijen die betrokken zijn bij de ontmantelingsactiviteiten. Zij waardeerde dat Nexstep demonstreert hoe verschillende organisaties met diverse rollen en belangen succesvol kunnen samenwerken.

Na de presentatie van het rapport vond een panelgesprek plaats over de versnelling van ontmantelingsactiviteiten, natuurvriendelijke ontmanteling en wet- en regelgeving met betrekking tot ontmanteling.

Lees hier het volledige nieuwsbericht op de website van Nexstep

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen