Vrouwen voor de Noordzee op bezoek bij Stena Line – Hoe houden we de Noordzee veilig en gangbaar?

27-06-2024
132 keer bekeken

Het netwerk Vrouwen voor de Noordzee is op 25 juni door ferrymaatschappij Stena Line ontvangen in Hoek van Holland. De aanwezigen spraken over de toekomst van de scheepvaart en bezochten één van de grote ferryschepen van het bedrijf.

De brug van het schip

Sybilla Dekker, voorzitter van het Noordzeeoverleg en oprichter van Vrouwen voor de Noordzee, opende de bijeenkomst met een gezamenlijk welkomstwoord. Daarna vertelde Annet Koster, directrice van de Koninklijke Vereniging Nationale Reders (KVNR), over het werk van de KVNR en de toenemende drukte op de Noordzee. Hoe zorgen we ervoor dat ons stukje van de Noordzee veilig en gangbaar blijft en tegelijkertijd schade aan het klimaat voorkomen?

Stena Line: ‘we willen een voorbeeld zijn in de scheepvaart’

Ook de directeurs van Stena Line, Eric Thulin en Elisabeth Lönne, schoven aan bij de bijeenkomst. Als één van ’s werelds grootste ferrybedrijven benadrukten zij de verantwoordelijkheid die Stena Line heeft in de toekomst van de Noordzee. Ze willen een voorbeeld zijn in de duurzame toekomst voor de scheepvaart.

Manieren om te verduurzamen

Om een duurzame toekomst te realiseren, werkt Stena Line continue aan nieuwe ontwikkelingen om hun schepen te verduurzamen. Het inzetten van zeilen, hybride schepen en varen op walstroom zijn een paar ideeën die rondgaan. Momenteel worden de schepen van Stene Line in de haven al tien jaar voorzien van walstroom. Zo hoeven de schepen niet onnodig de motoren te laten draaien.

Rondleiding aan boord

Na de presentaties kregen de vrouwen een rondleiding op het schip Hollandica Stena. Ze namen een kijkje bij de pas gerenoveerde lounges, gemeubileerd met voor 50% gerecyclede materialen, de slaapvertrekken van de gasten en crew, en als kers op de taart bezochten ze de brug. De rondleiding werd afgesloten met een lunch aan boord.

Rondleiding op de brug

Meer foto's

De vrouwen voor de Noordzee.
 
Elisabeth Lönne, Annet Koster en Sybilla Dekker.
 
Ferryschip Hollandica aan de wal.
 
Voetgangerstunnel naar het ferryschip.
 
Rondleiding op ferryschip Hollandica.
 
Vrachtschip in de haven.
 
Schip krijgt walstroom.
 

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen