NZO-voorzitter Sybilla Dekker op werkbezoek op de Noordzee

02-11-2021
1001 keer bekeken

Op uitnodiging van de CEO van Tennet, Manon van Beek, waren op 27 oktober 2021 verscheidene vertegenwoordigers uit de energiesector, verschillende ministeries en ngo`s aanwezig op het schip Veere om getuige te zijn van de ‘Sail Away jacket platform Hollands Kust (Noord)’.

Na lange voorbereiding werd het onderstel voor het offshore platform dat hoort bij een nieuw zeewindpark bij de Noord-Hollandse kust uit de Van Cittershaven naar open zee gevaren. Sybilla Dekker was als voorzitter van het Noordzeeoverleg (NZO) uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Zo heeft de NZO-voorzitter de energietransitie van dichtbij ervaren.

Bedrijf TenneT sluit in 2023 een nieuw zeewindpark bij de Noord-Hollandse kust aan op het hoogspanningsnet van Nederland. Hierdoor krijgt Nederland 700 megawatt extra aan duurzame energie ter beschikking, wat genoeg is om een gehele stad als Den Haag van elektriciteit te voorzien.

Vertegenwoordigers uit de energiesector, verschillende ministeries en ngo`s aanwezig op het schip Veere.

Het was heel indrukwekkend om te zien hoe groot een dergelijke jacket is. Daarbovenop moeten dan nog de grote batterijen worden geplaatst. Ondanks dat de werkzaamheden aan het jacket nog niet waren voltooid, was het aanzien van de jacket alleen al de moeite waard. En niet te vergeten: de toelichting van Manon van Beek over de ontwikkelingen in de energietransitie op de Noordzee in de nabije toekomst.


Sybilla Dekker

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen