NZO stelt Wetenschappelijke Klankbord Commissie in

11-01-2022
1070 keer bekeken

Eind 2021 heeft het Noordzeeoverleg (NZO) een Wetenschappelijke Klankbord Commissie ingesteld, onder leiding van Han Lindeboom.

De rol van de commissie is om wetenschappelijk advies te geven en vragen te beantwoorden van de deelnemers van het NZO als het gaat om de opzet en uitvoering van de afspraken in het Noordzeeakkoord.

De Wetenschappelijke Klankbord Commissie (verder commissie) bestaat uit een mix van wetenschappers met allen verschillende achtergrond disciplines. Dit is voor het Noordzeeoverleg van grote waarde, omdat de drie transities op de Noordzee: voedsel, energie en natuur, verschillende (wetenschappelijke) vragen met zich meebrengen.

De samenstelling van de commissie

  • Han Lindeboom emeritus van Wageningen Universiteit en NIOZ, gespecialiseerd in Mariene Ecologie en de effecten menselijke handelingen daarop.
  • Geert Wiegertjes van Wageningen University & Research is leerstoelhouder van de leerstoelgroep Aquaculture and fisheries.
  • Paulien Herder van de Technische Universiteit Delft is decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen.
  • Henk Folmer is emeritus van de Rijks Universiteit Groningen en heeft een lange loopbaan in de economie, voornamelijk in resource economics.
  • Rozemarijn Roland Holst is universitair docent internationaal recht aan de Universiteit Utrecht, en is onderzoekster bij het Nederlands Instituut voor het Recht van de Zee en het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law. 

De rol van de commissie

Naast wetenschappelijk advies en beantwoording van vragen, kan de commissie zowel gevraagd als ongevraagd advies aan het NZO meegeven. Op deze manier kan de commissie het besluitvormingsproces in het Noordzeeoverleg van wetenschappelijke inzichten voorzien.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen