Noordzeeoverleg benadrukt belang van goede samenwerking op WindDay 2022

21-06-2022
670 keer bekeken

De Nederlandse WindEnergie Associatie organiseerde op 16 juni 2022 de jaarlijkse bijeenkomst “WindDay”. Daar spraken Noordzeeoverleg-voorzitter Sybilla Dekker en Minister Rob Jetten zich uit voor het belang van een goede samenwerking voor het beleid op de Noordzee.

Minister van klimaat, Rob Jetten sprak zich uit over de transitie naar een groene economie, de ontwikkelingen rondom aardgas, de toekomstplannen voor 2030 en 2050, en de rol die windenergie in deze ontwikkelingen gaat spelen. Overkoepelend aan de eerdergenoemde gesprekspunten liet Rob Jetten weten dat bij de uitrol de huidige ambities van wind op zee het belangrijk is dat er balans blijft met de andere belangen op de Noordzee; visserij, natuur en zeevaart.

Later op de dag nam Noordzeeoverleg-voorzitter Sybilla Dekker deel aan een expertdebat waarin gesproken werd over een aantal vragen relevant voor de windsector met focus op wind op zee. Sybilla Dekker benadrukte nogmaals het belang dat de verschillende transities op de Noordzee zich in hetzelfde tempo moeten ontwikkelen. Daarnaast moet er nauw samengewerkt worden om dit te bereiken. Verder sprak zij zich uit over internationale samenwerking, een cruciaal onderwerp dat in het Noordzeeoverleg ook vaak naar voren komt.

Meer informatie over WindDay 2022 vindt u op de website van WindDay.

Sybilla Dekker neemt deel aan het expertdebat over ‘wind op zee’

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen