Noordzeewandeling Vrouwen voor de Noordzee

28-06-2022
1022 keer bekeken

Op een zwoele donderdagmiddag, 23 juni, verzamelden zich 20 vrouwen op Scheveningen zuiderstrand voor de tweede netwerkbijeenkomst van Vrouwen voor de Noordzee voor een Noordzeewandeling. Dat is een initiatief van Waag en de Ambassade van de Noordzee.

De wandeling start op drie plekken: Goeree, Scheveningen en Amsterdam. Wij deden de wandeling die in Scheveningen begint en daar ook eindigt.

Na een welkomstwoord van Noordzeeoverleg-voorzitter Sybilla Dekker en een korte hernieuwde kennismaking, werd er al wandelend over het strand in kleine groepjes met elkaar gesproken over onze relatie met de natuur, hoe we deze kunnen versterken en hoe we in de toekomst kunnen leven en werken samen met de Noordzee. Dit alles aan de hand van speciale gesprekskaartjes met daarop uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld: Welke relatie heeft de gemiddelde Nederlander met de Noordzee? Maar ook: Zouden we het vernietigen van natuur moeten bestempelen als ecocide, en zo ja welke straf zou daar dan op moeten staan?

Uiteraard gebruikten we de tijd op het strand ook om elkaar beter te leren kennen. Na de wandeling was er tijd om met elkaar na te praten met een drankje en – vegetarisch – hapje. De deelnemers waren enthousiast, maar ook geraakt door de soms persoonlijke verhalen. Er waren goede gesprekken met begrip voor elkaar ondanks de soms uiteenlopende perspectieven. Kortom, een middag vol verbinding.

Het estafettestokje voor het organiseren van een netwerkbijeenkomst voor de Vrouwen voor de Noordzee is nu overgedragen aan Stichting de Noordzee. De 3e bijeenkomst volgt in het najaar.

Mocht u interesse hebben in deze Noordzeewandeling, bekijk dan de interessante lees-, kijk- en luisterlijst die Waag heeft samengesteld.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen