Noordzeeoverleg bespreekt toekomst Noordzee

13-09-2022
585 keer bekeken

In het Noordzeeoverleg op 31 augustus heeft Secretaris-Generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) Jan Hendrik Dronkers het boek ‘Wind op zee: lessen voor land’ in ontvangst genomen.

Dit boek is geschreven door Peter van Rooy en beschrijft welke lessen we uit de integrale benadering van het ruimtelijk beleid op Noordzee kunnen trekken voor de ruimtelijke ordening op land. Kernwoorden zijn lef, leiderschap, luisteren en leren. Peter noemt het NZO in zijn presentatie een goed voorbeeld van een opbouwend overleg waarin partijen vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen.

Na deze inspirerende start bespraken de leden de inhoudelijke agenda waarbij onder andere de werkgroepen en de mijlpalennotitie aan bod kwamen. Lees het samenvattende verslag.

In de middag was er aandacht voor de toekomstige ontwikkelingen op de Noordzee, dit aan de hand van kaartmateriaal dat werd gepresenteerd door Royal HaskoningDHV. De NZO-leden kropen in de huid van een andere sector waardoor zij met een andere bril naar de toekomst van de Noordzee keken. Later dit jaar komt er een vervolg op deze strategische sessie.  

Impressie Noordzeeoverleg

Afsluitend maakte minister Harbers van het ministerie van IenW kennis met het Noordzeeoverleg. Een goed moment om de minister mee te nemen in de ontwikkelingen en uitdagingen die nu en in de toekomst op Noordzee spelen.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen