Energieke bijeenkomst van de Vrouwen voor de Noordzee

26-06-2023
745 keer bekeken

Woensdag 20 juni was het netwerk van Vrouwen voor de Noordzee te gast bij Energie Beheer Nederland (EBN).

Het publieke energiebedrijf heeft meerdere vrouwen aan het roer en veel kennis, kunde en visie in huis op het realiseren van een duurzaam energiesysteem. Ruim dertig vrouwen, werkzaam in verschillende sectoren op de Noordzee, waren aanwezig. Ineke den Heijer, manager bij het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving, en Yolande Verbeek, COO van EBN, heetten hen welkom. Daarna kregen zij een afwisselend programma voorgeschoteld.

bijeenkomst netwerk Vrouwen voor de Noordzee

Enkele EBN-vrouwen gaven presentaties over de E&P-industrie, CO2-transport en -opslag en waterstofopslag. Daarna werd de kennis van het publiek getest in een interactieve quiz over de Noordzee en de offshore-activiteiten van EBN. De quiz eindigde met de vraag welke vrouw de eerste minister van de Noordzee zou moeten worden. Daar hadden de aanwezige Noordzee-vrouwen wel een mening over!

Na een korte pauze hield Marcelien Bos, voormalig topsporter en 'jouw burgermeester van de Noordzee', een energieke presentatie over haar visie op de uitdagingen waar we voor staan om het mariene ecosysteem te beschermen en het menselijk gebruik van de zee daarmee in balans te brengen. Dit bracht de gemoederen in beweging en er ontvouwde zich een interessante dialoog tussen de vrouwen in het publiek. De middag werd afgesloten met een hapje en drankje.

De volgende bijeenkomst van het netwerk van Vrouwen voor de Noordzee vindt plaats op 5 september. Dan is het netwerk te gast bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en Stena Line.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen